4x4 Centar

Home arrow Novosti arrow BMW X2
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
BMW X2 PDF Print E-mail
bmw_x2.jpg
Sem ranije ove godine predstavljene nove generacije modela X1 i najavljenog najvećeg/najluksuznijeg X7, BMW priprema još jednog člana svoje porodice X modela. To je BMW X2 koji u prodaji može da se očekuje tokom 2017. godine.

Kao što nagoveštava već i svojom oznakom, X2 će se u ponudi BMW-a smestiti između modela X1 i X3, dok je inspiracija pronađena u BMW-u X4 i X6.

X2 će biti napravljen na UKL platformi, kao uostalom i novi X1 koji je BMW nedavno predstavio. Takođe, i unutrašnjost X2 će većim delom biti ista kao i kod novog X1.

Što se palete motora tiče, pominju se trocilindarski i četvorocilindarski benzinci i dizelaši, dok se M Performance verzija sa oko 300KS očekuje 2018. godine.

Pored standardnog pogona na prednje točkove, kao opcija će se nuditi i pogon na sva četiri točka, dok se od menjača pominju šestostepeni manuelni i osmostepeni automatik.

Dizajn BMW-a X2 će biti najavljen koncept vozilom, čija promocija bi mogla da se održi već u martu 2016. godine na sajmu automobila u Ženevi.

Kako stvari sada stoje, BMW će X2 proizvoditi u fabrici Regensburg u Nemačkoj, gde se već pravi novi X1.

AUTOBLOG.RS

22.12.2015.

 
< Prethodno   Sljedeće >

Login formaBMW X3 - Video

Foto galerija - Brčko 2009

4x4 Centar - Foto galerija

AKTUELNO - Foto galerija

Range Rover Sport - Video

VW Tiguan - The Whole Story