4x4 Centar

Home arrow Novosti arrow MERCEDES ELEKTRICNI SUV ELC
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
MERCEDES ELEKTRICNI SUV ELC PDF Print E-mail
mercedes_elc.jpg
Prema poslednjim saznanjima Mercedes navodno radi na razvoju novog crossovera koji će nositi oznaku ELC i koji bi se na tržištu trebao pojaviti krajem 2018.

Tačnije, nemački Auto Bild javlja da će se ELC temeljiti na modelu GLC od kojeg će se već na prvu razlikovati znatno drugačijim dizajnom s kojim će se naglasiti njegova odlična aerodinamična svojstva.

Konkretnije, ova bi dva automobila na kraja trebala deliti samo krov i staklene površine, dok bi ostatak ELC-a trebao biti različit od standardnog modela.

Konkretne tehničke specifikacije za sada ostaju nepoznate, no pomenuti izvor javlja da će se raditi o električnom automobilu s baterijama smeštenim u podnicu vozila i "bar" dva električna motora kombinovane snage oko 400 kW, odnosno 544 KS. Autonomija bi mu se pak trebala kretati iznad 400 km, a kupcima bi trebalo biti dostupno i bežično punjenje baterija. Za sada nije poznato koliko bi taj proces trajao.

Na kraju dodajmo kako bi ELC cenom trebao biti relativno prihvatljiv izbor, a od potencijalne konkurencije već danas možemo istaknuti najavljeni Audi Q6 e-tron. Takođe, podsetimo da bi krajem 2017. na tržište trebala stići i F-Cell verzija modela GLC.

AUTOBLOG.RS

22.12.2015.

 
< Prethodno   Sljedeće >

Login formaBMW X3 - Video

Foto galerija - Brčko 2009

4x4 Centar - Foto galerija

AKTUELNO - Foto galerija

Range Rover Sport - Video

VW Tiguan - The Whole Story