4x4 Centar

Home
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Jaguar F-Pace PDF Print E-mail
133681-jaguar_f-pace_11.jpg
Jaguar je najavio da će se na ovogodišnjoj biciklističkoj trci Tour de France pojaviti i test primerak njihovog dugo očekivanog crossovera F-Pace.
jaguar_f-pace_1.jpg
Jaguar F-Pace će na Tour de France trci služiti kao pomoćno vozilo za Team Sky koji učestvuje u toj trci, a biće u upotrebi samo na prvoj etapi koja se vozi 4. jula.

Iako je etapa dugačka samo 13,7 km, to će biti odlična najava za svetsku premijeru ovog modela koja će se održati u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu.

Automobil ima svu neophodnu opremu, eksterijer u bojama Team Sky-a, a sem za prevoz direktora tima i mehaničara, biće upotrebljen i za prevoz napitaka, odeće i rezervnih delova.

Jaguar je sponzor Team Sky-a još od 2010. godine pa su tako u biciklističkom timu već upotrebljavali više primeraka modela XF Sportbrake, a prošle godine i F-Type Coupe.

Što se tiče serijskog Jaguara F-Pace, njegova prodaja će startovati početkom 2016. godine, i to sa paletom Ingenium četvorocilindričnih benzinskih i dizel motora, kao i sa 3,0 litarskim V6 benzincem. Postoji takođe mogućnost da se kasnije pojavi i snažnija varijanta sa 5,0 litarskim V8 agregatom.

Dimenzije ne bi trebalo da se menjaju u odnosu na koncept C-X17 kojim je ovaj model i najavljen. Dakle, dužina oko 472 cm i visina 165 cm.

 

Autoblog.rs

01.07.2015.

{mosgoogle ce

 
< Prethodno   Sljedeće >

Login formaBMW X3 - Video

Off Road 2010 - Banja Luka

Foto galerija - Brčko 2009

4x4 Centar - Foto galerija

AKTUELNO - Foto galerija

Range Rover Sport - Video

VW Tiguan - The Whole Story