4x4 Centar

Home
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Bentley SUV PDF Print E-mail
bentley_suv.jpg
Nije nikakva tajna da Bentley trenutno radi na ultra luksuznom SUV modelu, a prema glasinama koje stižu sa Ostrva, novi model će se na tržištu naći sa cenom od oko 150.000 evra.

Poređenja radi, sličnu cenu imaju Range Rover i Porsche Cayenne, u verzijama sa najsnažnijim specifikacijama. Uprkos povećoj svoti novca koju zahteva od svog budućeg vlasnika, SUV britanske kompanije će biti nešto manji od Range Rovera, ali će dimenzijama biti sličan Porscheovom modelu.

Ponuda motora predstojećeg Bentley SUV-a je u ovom trenutku, slobodno možemo reći, prava misterija. Međutim, mnoge glasine navode da bi upravo ovaj model mogao da bude prvi Bentley sa dizel agregatom. Ukoliko se te tvrdnje budu obistinile, vrlo lako bi pod haubom mogao da donese 4,2-litarski agregat Volkswagen Grupe sa turbo kompresorom, koji trenutno možete naći na Cayenne Diesel S varijanti. Ono što sigurno znamo je da će SUV definitivno doneti jednu premijeru u gami britanskog proizvođača, jer će biti prvi model sa plag-in hibridnom varijantom.

Kao što je početkom godine objasnio predsednik i izvršni direktor kompanije, Volfgang Šrajber, razlog za to leži u činjenici da je automobil zasnovan na novoj platformi, koja omogućava primenu tehnologija poslednje generacije. Međutim, postojeći modeli Bentleya neće dobiti hibridne verzije, iako će u budućnost to postati praksa.

Ako je verovati dostupnim informacijama, novi SUV će debitovati 2016, dok će plag-in hibridna verzija na tržište stići godinu dana nakon toga.

Autoblog.rs

24.02.2014

 
< Prethodno   Sljedeće >

Login formaBMW X3 - Video

Off Road 2010 - Banja Luka

Foto galerija - Brčko 2009

4x4 Centar - Foto galerija

AKTUELNO - Foto galerija

Range Rover Sport - Video

VW Tiguan - The Whole Story