4x4 Centar

Home
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Volkswagen Amarok PDF Print E-mail
93394-vw_amarok.jpg
Volkswagenov pick-up Amarok će dobiti snažniji početni motor u ovoj godini: prethodni 2.0 TDI sa 122KS biće zamenjen snažnijom verzijom.
Novi početni TDI razvija snagu od 140KS – čime se poboljšavaju performanse uz istovremeno jednako nisku potrošnju goriva. U ponudu je takođe uvrštena brojna dodatna oprema.

Snaga 2,0 litarskog TDI motora sa common rail ubrizgavanjem, koja je povećana za 18KS na 140KS, na raspolaganju je pri 3.500 o/min. Obrtni moment, koji i dalje raspolaže sa 340 Nm, spreman je u rasponu od 1.600 do 2.250 o/min. Ovaj snažniji motor nudi znatno bolje performanse uz jednako nisku potrošnju goriva. Primera radi, Amarok sada ubrzava do 100 km/h za 12,6 sekundi (ranije 13,2 s), a maksimalna brzina sada iznosi 168 km/h (ranije 162 km/h). Elastičnost pick-upa – vreme koje mu je potrebno da ubrza sa 80 do 120 km/h u 5. stepenu prenosa – poboljšana je za 0,5 sekundi. Uprkos tome, potrošnja pick-upa je ostala nepromenjena. Sa opcionom BlueMotion tehnologijom Amarok troši samo 6,8 litara dizel goriva na 100 km.

Novi početni motor na raspolaganju je za Amarok sa 2 vrata i jednostavnom kabinom sa zadnjim pogonom ili po želji sa pogonom na sva četiri točka, kao i za verziju sa 4 vrata i duplom kabinom sa zadnjim pogonom ili sa jednom od dve verzije pogona na sva četiri točka, uvek u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem, a u ponudi je za sve tri linije opreme.

Kako bi ispunili sve želje kupaca, u ponudu je takođe uvrštena brojna dodatna oprema. Između ostalog na raspolaganju je oprema poznata iz Multivana poput RNS 510 radio-navigacionog sistema, ParkPilota u kombinaciji sa kamerom za vožnju unazad, dodatnog grejanja u mirovanju sa mogućnošću programiranja i sa daljinskim upravljačem, svetla za maglu uključujući svetla za skretanje (od linije opreme Trendline) i paketa «Svetlo i vidljivost» (uklj. pomoćna svetla za dnevnu vožnju, brisače vetrobranskog stakla sa senzorom za kišu, «Coming and Leaving home» funkciju).

Autoblog.rs

11.02.2013.

 
< Prethodno   Sljedeće >

Login formaBMW X3 - Video

Off Road 2010 - Banja Luka

Foto galerija - Brčko 2009

4x4 Centar - Foto galerija

AKTUELNO - Foto galerija

Range Rover Sport - Video

VW Tiguan - The Whole Story